уторак, 22. децембар 2009.

Coko-najcoko tortrica za mene i svi koji nemogu bez cokolade


Priprema tjrsta:
1.Jaja i secer izmutite ,pa dodajte toplu vodi i ulje ,neprestano muteci sa mikserom.Suhe sastojkee spojite i dodajte u jajima.
2.Pecite u plehu od stednjaka,koji ste prekrili sa pek-papirom.Pecite na umerenoj vatri,a kad je gotova izvadite iz pleha i prekrijte je vlaznom platnenom salvetom.
3.Isto uradite i sa drugom korom.Ova kora je malo deblja.
Priprema kreme:
4.Gustin i secer spojite i,pa dodajte malo hladnog mljeka/malakolicina od 1,5l/,a ostatak mljeka zagrijte i skuvajte gustu kremu ,gustija no puding.
5.Gotovi krem razdelite na 1/4 u jedan sud,a ono 3/4 opet podelite na pola.U svaku polovinu dodajte cokoladu/u jednoj bjelu,a u drugu crnu/i mjesajte sve dok se ne rastopi.Ostavite sva tri suda da se ljepo ohlade.
6.Puter dobro umutite u bjelu penu i dodajte pola u bjelu kremu,a drugu polovinu u crnu kremu.Spojite sa mmikserom u ljepe fine kremice.
7.Slatku pavlaku umutite i polako dodajte onu 1/4 kreme od gustina,u kompaktnu finu pjenu.
Filanje torte
8.Svaku koru narezite na dve polovine.Na posudi u kojoj ce biti torta,stavite polovinu deblje kore i poprkajte je sa sokom od slatka od visnje.Iznad stavite u linte bjeli i crni krem/slika je iz rolat tortu /.
Iznad kreme stavite tanje testo i ponovite postupak,poprskajte testo sokom pa filajte sa kremom,ali u obrnotum redosledu/ako ste poceli sa bjelim kremom,sada pocnite sa crnim/.Opet stavite drugo tanje testo i poprskate ga sokom.Pola kreme sa slatkom pavlakom nanesite na testo,dodajte visnje rasporedzene u kremi,pa filujte sa ostatkom slatke pavlake.Prekrijte tortu sa drugim debljim testom i opet natopite sa sikom.
9.Na tihoj vatri stavite 150ml slatke pavlake da se ugrije zajedno sa 200gr. crne cokolade.Kada se cokolada otopi ,skinite sa vatre/ne sme da prokljuca/i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.Dok se hladi krema postaje sve gusca.
10. Cjelu tortu premazite sa kremom i ostavite da se jos vise stegne.
11. Umutite slag penu sa mljekom ,pa stavite u spric za dekoraciju i ukrasite tortu po zelji,a dekor dovrsite sa visnjama….
12.Iznad torte naribajte 50gr. cokolade na krupku stranu ribaca…

1 коментар: