недеља, 27. јул 2014.

kolacici

                                                      ovo su moji najnoviji kolacici
                                               ovo sam prvi put radila sa rafaelo kuglicama
                       iako sam bila skepticna ispali su sasvim prikladno na ono sto sam i zamisljala


                                                        a ove sam radila  za rodzendan moje kceri      
                                                          njena je zelja bila  ferero  kuglice



                                              a ovo je njen aranzman za  rodzendansku zabavu









 Posto nikako nemogu da dam odgovor na komentare , resila sam da tu dam odgovor..
     Ovako:
Od bilo koje smjese za kolace uradite kuglice /moze da se ostave par dana da se malo osuse,a i nemora-moze samo da se stave u hladnjaku na pola do saat vremena/,vrh stapica /oko 1/4 duzine i malo manje/ umucite u rastopljenoj cokoladu i nabodite ih na kuglice, ostavite da se cokolada stegne. Svaka kuglica se umoci u cokoladi i ostavi se da se cokolada stegne.
     Izaberite cokoladu sa kojom ce te sarati kolacice,otopite je/obojite ,ako zelite saru u boji/ i stavite u kesicu /najlon kesica za dekoriranje,ili obicna kesa za zamrzavanje hrane/,Svu cokoladu stavite u jedan cos/strane od kesice/pa ljepo zategnite da ne ostne vazduha i odrezite veoma malo vrh kesice. Ramnomerno stiskajte cokoladi i sarajte kako vam  je volja/inspiracija dolazi u samom trenutku kad se sara-bar je tako kod mene, nabodete stapic na stiropol ili jabuki  pa ostavite da se sara stvrdne. Zavezite masnicu i stavite kolacice u hartijene korpice... to je sve......

4 коментара:

  1. Анониман28. јул 2014. 05:39

    Zasto nema detalja i uputstva kako napraviti ove divote ? Ili ja nisam naisla na objasnjenje...

    ОдговориИзбриши
  2. Od bilo koje smjese za kolace uradite kuglice /moze da se ostave par dana da se malo osuse,a i nemora-moze samo da se stave u hladnjaku na pola do saat vremena/,vrh stapica /oko 1/4 duzine i malo manje/ umucite u rastopljenoj cokoladu i nabodite ih na kuglice, ostavite da se cokolada stegne. Svaka kuglica se umoci u cokoladi i ostavi se da se cokolada stegne.
    Izaberite cokoladu sa kojom ce te sarati kolacice,otopite je/obojite ,ako zelite saru u boji/ i stavite u kesicu /najlon kesica za dekoriranje,ili obicna kesa za zamrzavanje hrane/,Svu cokoladu stavite u jedan cos/strane od kesice/pa ljepo zategnite da ne ostne vazduha i odrezite veoma malo vrh kesice. Ramnomerno stiskajte cokoladi i sarajte kako vam je volja/inspiracija dolazi u samom trenutku kad se sara-bar je tako kod mene, nabodete stapic na stiropol ili jabuki pa ostavite da se sara stvrdne. Zavezite masnicu i stavite kolacice u hartijene korpice... to je sve......

    ОдговориИзбриши

bjele kosarice sa mjedom i suvog voca

Ovo je fina kombinacija bjele cokolade -u kosaricama/korpice/ ,punjena sa prepecenog susama/sezama/,suvog voca/orahe,ljesnjake,suvog grozdza/i mjeda. ogozgor mozete dodati,bjele cokolade izmiksane sa omeksalog maslaca/puterom/ ili samo razmutena slatka pavlaka. Veoma je ukusno i dekorativmo.
Ove kolace su prigodne za imendane,jer veoma se slazu sa sitnih kolaca.
pogodne su za slave koje su u vreme postova jer mogu da se urade kao posne kolace,samo sto umesto bjele cokolade/ona ima mljeka u prahu/,kosarice se urade od crne.Ukus je skoro isti,a izgled isto tako ljep...

bjele kosarice

kosarice od bjele cokolade

moja bajadera

Sastojci

sastojci
500 gr secera
300 gr mleveni keks
500 gr. mlevene ljesnjake
1,75 dl mleka
300 gr. maslaca
1velika zlica kakao/100 gr.cokolade/
glazura
100 gr. cokolade
2velike zlice ulje

moja bajadera

bajaderica u bjelom ruhu

original bajadera

1. Mleko, secer i maslac stave se na tihu vatru da se otope.
2. Skida se sa vatre pa se dodaje mleveni keks sa ljesnjacima,pa se sve lepo promesa sa drvenom zliscom da se ujednace.
3.Dobiveno testo deli se na dva dela,pa u jedan polovinu,dok je jos topla doda se omeksala cokolada i dobro se promesa.Druga polovina ostaje bjela.
4.Kalup se namasti pa se prekrije folijom i onda se prvo stavi crno testo a onda odozko belo. Lepo se pritsne da bi se testa spojile.

Kalup se stavi u frizider da se stegne i ohladi kolac.
5. Ohladzeni kolac prelijemo sa omeksalom cokoladom sa uljem i prelijemo odozgo. 6.Gotovo kolac rezemo na stanglice 2×4 cm. i ukrasimo po zelji a,lepe su i samo tako.
Sada bajaderu radim samo u jednoj boji,punjenje i glazura,bilo bjela cokolada ili crna,Ovako me vise potseca na onu kupovnu-Kras bajaderu,jer i ukus je veoma slican nje..


bajaderica u bjelom ruhu