Sastojci
testo- crno
6 jaja
4 zlice brasna
2 zlice gustina
100gr. seckanih oraha
2 zlice cikoladnog kakao
3 zlice vruce vode
1 kesica vanilin secera Dolcela
1/3 kesice prasak za peciva Dolcela
drugo testo
4 jaja
4 belanca
8 zlica secera
2 zlice brasna
1 zlica gustina
150gr. mlevenih oraha
3 zlice Vruce vode
1 kesica vanilin secera Dolcela
1/3 kesica prasak za pecivo Dolcela
Fil:
1 i 1/2 litre mljeka
3 kesice prasak za puding Dolcela od vanile
3-4 zlice gustin Dolcela
4 zumanca
4 zlice secera
1 i 1/2 kocke/oko 400gr./ putera-margarina
300gr. crne cokolade
100gr bjele cokolade
Priprema
Priprema testa:
Posebno izmutite belance sa 2 zlice secera,a posebno zumance sa 6 zlica secera i vanil secera,pa postepeno dodajte vodu i mutite dok se ne zgusne.
Brasno ,orahe,kakao,gustin i prasak za pecivo dobro promesajte/najbolje u kesici za u zamrzivac/pa dodajte u zumance.Promesajte sa lopaticom i dodajte snjeg od bjelanke.Sipajte u okrugli pleh premazan uljem i pokriven pek-hartijom,pa pecite u prethodno zagrijanu pec na oko 200 C /Umerenoj vatri-u zavisnosti od jacine sporeta/.Gotovo testo ostavite da se ohladi pa presecite na pola.
Drugo testo: 8 belanca izmutite sa 4 zlice secera,a posebno izmutite 4 zumanca sa 4 zlice secera i vanil secerom pa postepeno dodajte vodu.
Brasno,orahe,gustin i prasak za pecivo dobro promesajte i dodajte u zumance.Promesajte sa lopaticom i dodajte sneg od belanca. Sve to sipajte u okrugli pleh/podmazan i pokriven pek-hartijom/,pa pecite u zagrijanu pec na 200 C.Ohladzeno testo presecite na pola.
Priprema fila:
Promesajte prasak za puding i gustin sa secerom/pola od secera po uputu za pripremu pudinga dodajte u mljeko/ pa dodajte malo mljeka i dobro promesajte da ne ostanu grudvice.Ostatak mljeka sa secerom zagrijte i skuvajte puding. Ostavite da se ohladi.
4 zumanca mutite sa 4 zlice secera pa kuvajte nad pari sve dok se ne zgusne.Ohladite pa dodajte u izmuteni puter i dobro svrzite.
Ohradzeni puding dodajte u puter i mutite dok se ne dobije glatka masa. Oko 1/3 od dobivene mase izdvojite pa dodajte omeksalu i ohladzenu belu cokoladu.Dobro svrzite.U drugu preostalu smesu dodajte omeksalu i ohladzenu crnu cokoladu.
Postupak filovanja:
Jednu polovinu crnog testa/ono prvo/ poprskajte sa malo vocnog sirupa pa namazite sa crnim kremom.Odozgo stavite testo sa mlevenim orasima pa i njega poprskajte sa sirupom.Ovo testo premazite u krugove-jednom sa belim kremom,a ongda sa crnim/isto kao u Prolecnoj torti od Broccoli/sve tako dok se ne prekrije cjelo testo.Odozgor stavite testo od mlevenih oraha,poprskajte sa sirupom i premazite sa crnim kremom.Na kraju se stavi druga polovina od crnog testa/ono prvo/,poprska se sa sirupom i cela torta se premaze sa crnim kremom. Tortu mozete ukrasitipo volji.
Posluživanje
Ja sam ovu tortu prekrila sa testom od ratluka i dodala crtez-aplikacije obojene od testa od ratlika.Boje su prehrambene u tecnosti,a ivice su od crne cokolade.
testo- crno
6 jaja
4 zlice brasna
2 zlice gustina
100gr. seckanih oraha
2 zlice cikoladnog kakao
3 zlice vruce vode
1 kesica vanilin secera Dolcela
1/3 kesice prasak za peciva Dolcela
drugo testo
4 jaja
4 belanca
8 zlica secera
2 zlice brasna
1 zlica gustina
150gr. mlevenih oraha
3 zlice Vruce vode
1 kesica vanilin secera Dolcela
1/3 kesica prasak za pecivo Dolcela
Fil:
1 i 1/2 litre mljeka
3 kesice prasak za puding Dolcela od vanile
3-4 zlice gustin Dolcela
4 zumanca
4 zlice secera
1 i 1/2 kocke/oko 400gr./ putera-margarina
300gr. crne cokolade
100gr bjele cokolade
Priprema
Priprema testa:
Posebno izmutite belance sa 2 zlice secera,a posebno zumance sa 6 zlica secera i vanil secera,pa postepeno dodajte vodu i mutite dok se ne zgusne.
Brasno ,orahe,kakao,gustin i prasak za pecivo dobro promesajte/najbolje u kesici za u zamrzivac/pa dodajte u zumance.Promesajte sa lopaticom i dodajte snjeg od bjelanke.Sipajte u okrugli pleh premazan uljem i pokriven pek-hartijom,pa pecite u prethodno zagrijanu pec na oko 200 C /Umerenoj vatri-u zavisnosti od jacine sporeta/.Gotovo testo ostavite da se ohladi pa presecite na pola.
Drugo testo: 8 belanca izmutite sa 4 zlice secera,a posebno izmutite 4 zumanca sa 4 zlice secera i vanil secerom pa postepeno dodajte vodu.
Brasno,orahe,gustin i prasak za pecivo dobro promesajte i dodajte u zumance.Promesajte sa lopaticom i dodajte sneg od belanca. Sve to sipajte u okrugli pleh/podmazan i pokriven pek-hartijom/,pa pecite u zagrijanu pec na 200 C.Ohladzeno testo presecite na pola.
Priprema fila:
Promesajte prasak za puding i gustin sa secerom/pola od secera po uputu za pripremu pudinga dodajte u mljeko/ pa dodajte malo mljeka i dobro promesajte da ne ostanu grudvice.Ostatak mljeka sa secerom zagrijte i skuvajte puding. Ostavite da se ohladi.
4 zumanca mutite sa 4 zlice secera pa kuvajte nad pari sve dok se ne zgusne.Ohladite pa dodajte u izmuteni puter i dobro svrzite.
Ohradzeni puding dodajte u puter i mutite dok se ne dobije glatka masa. Oko 1/3 od dobivene mase izdvojite pa dodajte omeksalu i ohladzenu belu cokoladu.Dobro svrzite.U drugu preostalu smesu dodajte omeksalu i ohladzenu crnu cokoladu.
Postupak filovanja:
Jednu polovinu crnog testa/ono prvo/ poprskajte sa malo vocnog sirupa pa namazite sa crnim kremom.Odozgo stavite testo sa mlevenim orasima pa i njega poprskajte sa sirupom.Ovo testo premazite u krugove-jednom sa belim kremom,a ongda sa crnim/isto kao u Prolecnoj torti od Broccoli/sve tako dok se ne prekrije cjelo testo.Odozgor stavite testo od mlevenih oraha,poprskajte sa sirupom i premazite sa crnim kremom.Na kraju se stavi druga polovina od crnog testa/ono prvo/,poprska se sa sirupom i cela torta se premaze sa crnim kremom. Tortu mozete ukrasitipo volji.
Posluživanje
Ja sam ovu tortu prekrila sa testom od ratluka i dodala crtez-aplikacije obojene od testa od ratlika.Boje su prehrambene u tecnosti,a ivice su od crne cokolade.